Onneksi oli Aktiiviraha. Tämän tositarinan kertoi meille Matti.

 

Joulukuussa 2014 elämä näytti pimeästä ja loskaisesta talvesta huolimatta valoisalta: olimme suunnittelemassa talvihäitä tulevan vaimoni kanssa ja valmistelut olivat lähestulkoon loppusuoralla.

Hääpaikka juhlapalveluineen oli varattu sekä unelmien häämatka jo etukäteen maksamista vaille suunniteltuna. Rahat toki olivat menneet tiukalle, mutta tarkan budjettikurin ja säästämisen ansiosta näytti siltä että vielä maksettuani häämatkan, rahaa vieläkin jopa jäisi jopa hivenen tilin takanurkille hääauton järjestämistä varten.

Niinpä ajelinkin autoani hyvissä mielin lämmityslaitteen huoltoon tuona loskaisena aamuna, sillä arvelin selviäväni moisesta pikkuremontista vielä jäljellä olevilla palkan rippeilläni.

Hyvä mieleni kuitenkin katosi noin puolta tuntia myöhemmin kun kuuntelin autokorjaajan selostavan minulle lämmityslaitteen olevan ongelmistani se kaikkein pienin: moottorin jakopää oli tullut tiensä päähän ja käytännössä koko moottori on entinen mikäli vikaa ei korjata kuntoon. Ironista kyllä, jakopään korjaus tulisi maksamaan täsmälleen saman verran kuin mitä olin varannut rahaa säästötililleni häämatkaa ja hääautoa varten.

Auto jäi pajalle ja bussimatkalla kotiin mietin kuinka kertoa tulevalle puolisolle käyttäneeni häämatkarahat jakopääremonttiin ja kuinka Karibia vaihtuukin nyt Tallinnaksi. Bussissa istuessani katselin kaihoisasti tekemääni matkavarausta matkatoimiston www-sivuilta ja pohdin kuinka tämän koko konkurssin rahoitan, kunnes silmiin osui mainos matkan maksamisesta osissa Aktiiviraha-kortilla...

Ja tarinalla oli kuin olikin onnellinen loppu. Sain aktiiviraha-kortin ja matkan maksettua aivan ennätysvauhtia kerrottuani puhelimessa tilanteen. Matkatoimisto oli valmis tekemään maksusuunnitelmat uusiksi saman tien ja ennen kuin olin korjaamolta päässyt kotiin, oli rahoitusongelma käytännössä jo ratkaistu.

Erikoista kyllä, seuraavana päivänä jopa tarinan autokorjaamolta soitettiin ja he päättivät osoittaa myötätuntonsa tilannetta kohtaan auttamalla järjestämään hääauton juhliimme.

Vieläkin näin puolitoista vuotta myöhemmin kun häät on takana, matka maksettu ja autokin kunnossa, muistelen noita aikoja. On ihmeellistä kuinka paljon sympatiaa häämatkalle saimme tuiki tuntemattomilta tahoilta.