Kortin turvallinen käyttö

Turvallisuusvinkkejä

Korttimaksaminen on turvallista, kun huolehdit säännöllisesti, että korttisi on tallessa ja pidät henkilökohtaisen tunnuslukusi vain omana tietonasi. Opettele korttisi tunnusluku ulkoa. Älä koskaan merkitse tunnuslukua korttiin tai säilytä sitä lompakossasi. Jos unohdat tunnuslukusi, voit tilata sen uudelleen.

Muista suojata tunnuslukusi

Tarkista ostoksen summa aina ennen kuin näppäilet tunnuslukusi ja huolehdi, ettei kukaan näe tunnuslukuasi. Huolehdi myös, että saat maksamisen jälkeen oman korttisi ja kuitin itsellesi. Älä koskaan säilytä korttia ja tunnuslukua samassa paikassa.

Keskity automaatin käyttöön

Käytä automaatilla aina sinistä kortinlukijaa ja suojele tunnuslukuasi, kun näppäilet sitä. Vältä käyttämästä automaattia, jos sen läheisyydessä on asiattoman oloisia henkilöitä tai havaitset siinä jotain epäilyttävää. Jos automaatti nielaisee korttisi ulkomailla, sulje korttisi välittömästi puh. +358 20 333; varanumero ulkomailta soitettaessa +358 800 1 2400.

Osta viisaasti internetissä

Tee ostoksia ennestään tutuissa tai yleisesti hyvämaineisissa ja luotettavissa verkkokaupoissa. Tarkista myös aina, että verkkokaupassa on käytössä salattu yhteys, joka suojaa internet-yhteyden sinun tietokoneesi ja kauppiaan välillä. Salatun SSL-yhteyden tunnistat internet-osoitteesta, joka on muotoa https://.