Korttimaksaminen

Maksaminen

Kun maksat ostoksiasi kortilla, pidä mielessäsi muutama perussääntö:

1. Tarkista aina ostoksen summa, myös Suomessa, ennen kuin näppäilet tunnuslukusi
2. Näppäile henkilökohtainen tunnuslukusi aina käden tai lompakon suojassa.
3. Huolehdi myös siitä, että saat maksamisen jälkeen oman korttisi ja kuitin ostotapahtumasta itsellesi. Älä koskaan säilytä korttia ja tunnuslukua samassa paikassa.
4. Seuraa korttitapahtumia säännöllisesti joko maksuttomassa nettiasiakaspalvelussamme hrasiakaspalvelu.fi ja/tai tarkastamalla laskusi laskuerittely joka kuukausi. Ilmoita asiakaspalveluumme 5. välittömästi, mikäli huomaat maksu- tai nostotapahtumia, joita et ole tehnyt. Sulje tällöin myös korttisi soittamalla korttien sulkupalveluun p. 020 333.
5. Säilytä ostotapahtumistasi kuitit ainakin seuraavan luottokorttilaskun/tiliotteen tuloon saakka: ne voivat auttaa epäselvien tapausten selvittämisessä.
6. Suosi verkossa asioidessasi tuttuja ja/tai Mastercard SecureCode -tunnistusta? käyttäviä verkkokauppoja.

Sirukortilla maksaminen

Maksukortti hyväksytään yleisesti maksuvälineenä suomalaisissa kauppaliikkeissä. Liikkeistä voit tarkistaa, mitkä maksukortit heillä käyvät maksuvälineenä. Liikkeen ovista ja kassan läheisyydestä yleensä löytyvät maksamiseen hyväksyttyjä kortteja symboloivat tarrat.

Automaateilla

Käytä automaatilla aina sinistä kortinlukijaa ja suojele tunnuslukuasi, kun näppäilet sitä. Vältä käyttämästä automaattia, jos sen läheisyydessä on asiattoman oloisia henkilöitä tai havaitset siinä jotain epäilyttävää. Jos automaatti nielaisee korttisi, sulje korttisi välittömästi puh. +358 20 333; varanumero ulkomailta soitettaessa +358 800 1 2400.

Sirumaksukortit ja sirumaksupäätteet

Suurin osa Suomessa myönnetyistä maksukorteista on nykyään sirullisia. Vaikka korteissa on siru, on niissä taustapuolella edelleen myös magneettijuova. Sirumaksupäätteet ovat yleistyneet Suomen kaupoissa, ja vain harvoissa liikkeissä tiedot luetaan maksutapahtuman yhteydessä magneettijuovalta

Sirukortilla maksaminen

  • Laita kortti sirukortin lukijaan.
  • Tarkista veloitettava summa ja ulkomailla myös valuutta.
  • Hyväksy maksu näppäilemällä tunnuslukusi.
  • Ota kortti ja kuitti.
Ostoksen hyväksyminen tunnusluvulla

Huolehdi, ettei sivullinensaapääse käsiksi korttisi tietoihin. Säilytä tunnusluku vain muistissasi, älä koskaan korttisi yhteydessä. Kun näppäilet tunnuslukuasi, suojaa se esimerkiksi kädelläsi. Tarkista aina ostotapahtuman loppusumma ennen maksun hyväksymistä.

Maksaminen sirukortilla, jos tunnusluku unohtunut

Mikäli olet unohtanut tunnuslukusi, voidaan se mahdollisesti ohittaa. Näissä tapauksissa maksu hyväksytään allekirjoituksella. Allekirjoituksen yhteydessä tulee yleensä esittää henkilöllisyystodistus. Kauppias voi kuitenkin kieltäytyä myyntitapahtumasta, mikäli tunnuslukua ei käytetä. Tunnuslukuun liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. 010 444 2600.

Maksutapahtuman keskeytys

Asiakas tai myyjä voi keskeyttää meneillään olevan maksusuorituksen ”Peruutus”-painikkeella.
Maksutapahtuma keskeytyy, jos otat kortin pois liian aikaisin, ennen ”Maksu hyväksytty”-kuittausta. Maksutapahtuma voi keskeytyä myös esimerkiksi teknisistä syistä. 

Mikäli maksutapahtuma keskeytyy ilman Peruutus-painikkeenpainamista, pyydä tulostunut kuitti itsellesi. Säilyt kuitti. Mikäli tapahtuma veloittuu luotoltasi ja joudut reklamoimaan tapahtuman, on kuitti hyvä liittää mukaan oikaisupyyntöön.

Maksaminen magneettijuovalla

Jos korttisi siru on vioittunut tai maksupäätteen sirulukija on rikki, voidaan korttisi lukea myös magneettijuovaa käyttäen. Ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme toimittaa sinulle toimivan kortin.

Tarkista loppusumma, joka näkyy kassalaitteen näytöllä. Kassahenkilö lukee kortin magneettijuovamaksupäätteessä ja pyytää sinua allekirjoittamaan kuitin. Yleensä sinua pyydetään esittämään myös virallinen henkilöllisyystodistus maksun yhteydessä. 

Maksusuunnitelma

Helpotusta arkeen

Koronavirukseen liittyvä poikkeustilanne on muuttanut meidän kaikkien arkea. Toivottavasti sinä ja läheisesi olette pysyneet terveinä – se on tärkeintä. Tärkeäksi nousee kuitenkin myös oman talouden tilanne. Ehkä olet joutunut äkkiä työttömäksi tai lomautetuksi – ja jotenkin pitäisi pakollisista menoista selviytyä. 

Haluamme auttaa sinua pääsemään pahimman yli. 
Keräsimme tähän sinulle muutamia käytännön neuvoja.
 

Käytä hyväksesi edullisia maksuaikatarjouksia

Näytä jälleenmyyjät

Evästeet (Cookies)                       Saavuttetavuusselosteet

© Svenska Handelsbanken AB (publ)