Användning av kortet

Aktiiviraha är ett kort för vardagsbruk. Med kortet betalar du både stora och små inköp.  Kortet accepteras som betalmedel i Finland, runtom i världen och på nätet. Aktiiviraha är ett kontaktlöst kort, så du kan betala små inköp på upp till 50 e utan pin-kod på försäljningsställen med betalterminaler som godkänner kontaktlösa betalkort.

Två sätt att använda kortet

I vardagsbruk får du alltid ca en månads räntefri betalningstid på dina inköp. Sedan kan du välja att betala bort allt på en gång eller dela upp betalningen i flera räntebelagda månadsrater.

 När du vill utnyttja de förmånliga betaltidserbjudanden som våra samarbetspartners erbjuder, avviker betaltider och ränta från normalt bruk. Du kan utnyttja flera betaltidserbjudanden samtidigt och du kan utnyttja erbjudanden så ofta du vill. 

Du får en faktura på alla inköp.

Ränta

Aktiiviraha är en löpande kredit. Den effektiva räntan beräknat för en disponibel kredit på 1500 euro är 25,67 % och det totala beloppet som ska betalas är 1694,04 euro. Vid beräkningen har man beaktat kontoavgiften 5 euro/månad och årsavgiftet 30 euro från andra året och använt en nominell ränta på 12,558 % (10/2018). Vid beräknginen av den effektiva årsräntan har man antagit att krediten beviljas för ett år från det första kreditutnyttjandet och det återstående kreditkapitalet och kreditkostnaderna blir till fullo betalda genom sista betalning, kreditkapitalet återbetalas genom lika stora månatliga betalningar på 141,17 euro och att kreditkostnaderna beaktas i enlighet med kreditutnyttjandet och återbetalningar av kapitalet och i enlighet med kreditavtalet. Krediten beviljas av Handelsbanken Finans Abp, Östersjögatan 11-13, Helsingfors.