Från och med 1 oktober 2020 är Aktiiviraha en del av Ecster

Vad är Ecster?

Ecster AB är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken som i samarbete med säljföretag specialiserar sig i försäljningsfinansiering. Ecsters verksamhet fungerar på samma bekanta sätt som Aktiiviraha, men är en del av Ecster AB från och med 1 oktober. 

Ecster AB började sin verksamhet i Sverige under våren 2016. På Ecsters hemsida www.ecster.se kan du läsa mer om Ecsters verksamhet  i Sverige. 

Vad innebär förändringen?

I praktiken innebär förändringen det att Ecster AB, filialverksamheten i Finland, blir kreditgivare av Aktiiviraha-krediten. 
Vår kundservice och försäljning betjänar dig fortsättningsvis i Finland.

Vad förändras?

Kreditgivaren förändras. Fakturan betalas till Ecster AB, filialverksamheten i Finland, då det tidigare varit Handelsbanken Finans Abp.

Vad förblir oförändrat?

Kreditvillkoren förblir oförändrade. Du kan även i fortsättningen använda Aktiiviraha för att betala för dina inköp och fortsätta utnyttja prisvärda betaltidserbjudanden som säljföretagen vi samarbetar med erbjuder. 
Du betalar din faktura precis som förut: på samma förfallodag, med samma referensnummer och till samma bankkonto som tidigare.

Du kommer fortsättningsvis att få samma förmåner som förut, så som försäkring och Finnair Plus-bonuspoäng.

Hur påverkar förändringen betalning? 

Betalningsmottagaren har ändrats till Ecster AB, filialverksamheten i Finland. Kreditvillkoren ändras inte. Du betalar din faktura på normalt sätt: på samma förfallodag, med samma referensnummer, till samma konto som tidigare. 

Hur påverkar förändringen betalning med e-faktura? 

E-fakturan måste aktiveras på nytt. Vi har sänt dig ett nytt avtal om mottagning av e-fakturor till din nätbank. Du bör godkänna avtalet senast den 29. oktober för att i fortsättningen också få e-fakturan månatligen till din nätbank. 

Frågor?

Ifall du har frågor gällande din kredit eller byte av kreditgivare, följ denna länk till vanliga frågor och svar.

FAQ 

Betalningsplan

Hjälp i vardagen

Som följd av Coronaviruset har vår vardag förändrats en hel del. Vi hoppas du och dina anhöriga mår bra – Det är det viktigaste. Det är det många som nu i denna situation drabbas av permittering eller i värsta fall arbetslöshet.

Vi på Aktiiviraha ska göra vårt bästa för att kunna hjälpa dig om den ekonomiska bördan blivit för stor.
Här kan du läsa mer om praktiska råd gällande Coronasituationen.
 

© Svenska Handelsbanken AB (publ)