Betalning av fakturan

Du får alltid ca en månads räntefri betalningstid på dina uppköp.

De uppköp och uttag som du gjort med Aktiiviraha-kortet faktureras månatligen, enligt den förfallodag som du valt. Minimiraten som faktureras är 4 % av det saldo som uppstått fram till faktureringsdagen. Du kan också betala en större del av saldot eller hela saldot på en gång.

När du har ett Aktiiviraha-kort, kan du avtala om en förmånligare betalningstid i affären. Du avtalar alltid om avvikande betalvillkor direkt i affären och du får ett separat kampanjkvitto. Betalningar på kampanjer sker enligt kampanjvillkoren. Du kan dra nytta av flera betaltidserbjudanden samtidigt och använda erbjudanden så ofta du vill. Du får en gemensam faktura på alla inköp.

Du kan få Mastercard-fakturorna direkt till nätbanken som e-fakturor eller elektroniskt till OmaPosti.

Med en e-faktura betalar du enkelt dina räkningar

  • Ett miljövänligt alternativ till den traditionella pappersräkningen.
  • E-faktura är en elektronisk faktura som kommer snabbt och säkert online.
  • Betala dina räkningar enkelt: Alla uppgifter finns på fakturan, så du behöver bara kolla igenom och acceptera det. E-fakturan innehåller samma information som en pappersfaktura.
  • Beställ en e-faktura enkelt från din banks web bank genom att välja Ecster som fakturerare och Aktiiviraha som produkt. E-fakturorna har alltid en skild länk till fakturerarens uppdelning, där varje månads kontohändelser syns.

Amorteringsfria månader

Du kan få en liten lättnad i dina hushållsavgifter i form av amorteringsfria månader. Under den amorteringsfria månaden får du ett kontoutdrag med dina transaktioner men du behöver inte betala något.

Den amorteringsfria månadens ränta samt handläggningsavgiften på 5 € debiteras som en del av nästa månadsrat. Du kan välja två amorteringsfria månader om året, dock ej på varandra följande månader. Amorteringsfri månad kan beviljas, när ditt Aktiiviraha-konto är minst sex månader gammalt.

Ansök här genom att fylla i en elektronisk blankett (identifiering med bank-id).

Betalningen försenad? Ta tag i saken genast

Om du har fått en betalningspåminnelse och inte kan betala minimiraten på din faktura, ta kontakt i god tid innan fakturan förfaller till betalning, så kommer vi överens om en betalningsplan.

Våra trevliga kundrådgivare hjälper dig gärna.

Här finns (På finska) svar på några av de vanligaste frågorna om återbetalning.

Har du svårt med betalningarna?

Som följd av Coronaviruset har vår vardag förändrats en hel del. Vi hoppas du och dina anhöriga mår bra – Det är det viktigaste. Det är det många som nu i denna situation drabbas av permittering eller i värsta fall arbetslöshet. Vi på

Aktiiviraha ska göra vårt bästa för att kunna hjälpa dig om den ekonomiska bördan blivit för stor.
Här kan du läsa mer om praktiska råd gällande Coronasituationen.
 

Betalningsplan

Hjälp i vardagen

Som följd av Coronaviruset har vår vardag förändrats en hel del. Vi hoppas du och dina anhöriga mår bra – Det är det viktigaste. Det är det många som nu i denna situation drabbas av permittering eller i värsta fall arbetslöshet.

Vi på Aktiiviraha ska göra vårt bästa för att kunna hjälpa dig om den ekonomiska bördan blivit för stor.
Här kan du läsa mer om praktiska råd gällande Coronasituationen.
 

Utnyttja förmånliga betaltidserbjudanden

Visa betaltidserbjudanden

Evästeet (Cookies)                      Tillganglighetsutlatande

© Svenska Handelsbanken AB (publ)